Huoneentaulu eskapistille

Tykkäätkö matkailusta? Tekeekö joskus mieli lähteä reissuun vähän pidemmälle? Haaveiletko kohteesta, jossa kukaan ei olisi vielä käynyt eikä ymmärtäisi perässäsi tulla? Toivotko joskus mahdollisuutta lähteä koko maapallolta tai jopa aurinkokunnasta?

Yhdistä matkailu ja pitkän matkan eskapismi tulostamalla itsellesi (työ)huoneentaulu NASA-matkatoimiston tarjoamista vaihtoehdoista.

Jos kiinnostelee paikka, jossa Merkurius näkyy parhaiten, kohteesi olisi Venus, lähimmillään 42 miljoonan kilometrin päässä Maasta. Päällään pyörivän kiviplaneetan vuoden kesto on 225 Maan vuorokautta ja vuorokauden kesto 243 Maan päivää. Valoisa aika kestää kerrallaan kaksi kuukautta, samoin yön pimeä, jota tosin rikkoo reipas salamointi ja ajoittainen tulivuorenpurkausten kajo. Jetlag saattaisi olla ennenkokematonta luokkaa, elämys sekin.

Tai oletko enemmän saarihyppelijätyyppiä, haluatko nähdä usemman kohteen yhdellä rykäisyllä? Siinä tapauksessa kohteesi voisi olla tuore löytö, seitsemän eksoplaneetan systeemi Trappist-1. Siellä voisi hyvinkin odottaa uusi, unelmien tontti, sillä tämä noin 40 valovuoden päässä Maasta sijaitseva trappistkunta saattaa sisältää vettä ja muutenkin ihmiselle sopivaa maastoa.

Jos tarvitset oikein Erityisen Pitkäkestoisen Matkan, tartu silloin ”Kerran elämässä” -tilaisuuteen ja lähde The Grand Tourille. Voyager-alusten matkassa näet kaasumammutti Jupiterin, rengasmagneetti Saturnuksen, utuisen Uranuksen ja metaaninsinisen Neptunuksen. Ehkä ajelet ohi myös sydämellisestä Plutosta, jota jokainen haluaa sisimmässään edelleen pitää planeettana.

Lopulta saavut Aurinkokunnan reunamille, jonka jälkeen alkaa massiivinen Kuiperin asteroidivyöhyke. Valtava. Niin kuin joku ihmiskunnan edustaja sanoisi: It’s yuge.

Sitä ihailtuasi siirryt eteenpäin todistamaan Oortin komeettapilven olemassaolon. Varsinaisia havaintoja Oortin pilvestä ei ole etäisyyden takia pystytty tekemään, mutta sen olemassaolo on päätelty komeettojen ratoja tarkkailemalla. Se sijaitsee 50 000 kertaa niin kaukana kuin Aurinko ja Maa sijaitsevat toisistaan, yksi tällainen astronominen yksikkö (AU) on noin 150 miljoonaa kilometriä. Oortin pilvi sisältää aurinkokunnan synnyn tähteitä, sekalaista materiaalia. Olisit varmasti ensimmäinen, joka ottaa #oortfie’n.

Matkasi kruunaa heliosfääri, jossa aurinkotuuli eli Auringon koronasta peräisin oleva hiukkasvirta törmää tähtienväliseen aineeseen.

Eiköhän unohdu maalliset murheet ja Homo sapiensin keskeneräisyys näillä reissuilla.

Jos kuitenkin, kaikesta huolimatta, uskot ja luotat Maan ja sen asukkaiden mahdollisuuksiin, seinällesi sopii tuttu vehreys.

Avaruusjärjestö NASA:n kuvia voi vapaasti ladata ja tulostaa osoitteesta https://www.jpl.nasa.gov/visions-of-the-future/